Ett barn föds med 100 språk

och berövas 99, sa italienaren Loris Malaguzzi.
Är inte det förfärligt?
Att vi inte tillåter barnen, eller oss själva, att var just det där nyfikna utforskande barnet vi föds till.
I går när vi var på företagarmässan stötte vi på flera barn som inte hade tagit i jord, inte planterat frön och inte visste vad blomkålen var som vi bjöd på. Och det är definitivt inte barnens fel. Det borde ju rimligtvis vara fel på oss vuxna som begränsar världen för dem.

Kommentarer:

1 Hanna:

Åttondeklassarnas entrepenörsmässa för Vålbergsskolans samtliga klasser var återigen en succé. Eleverna hade tagit reda på och bjudit in entrepenörer och föreningar i närområdet. Kul att så många kunde komma. Såg ni förresten skolträdgården och hönshuset med solpaneler på? Alla elever får under skolgången själva så, odla, gräva, plantera och sköta om hönsen mm. Skolan jobbar med "Grön Flagg" och har ett starkt engagemang för miljön. Dessutom är det en härlig arbetsplats!

2 Olle Q:

Du har så rätt EvaLena, så rätt!!!!

3 Kaj:

själv känner man sig också begränsad - men som barn har man chansen att lära sig hur stor världen är - kanske lite svårare för en vuxen som redan satt upp sina hinder. Men det tråkiga är om vi vuxna samtidigt sätter upp hinder för barnen. Eller snarare - fel hinder. Vissa hinder är trots allt nödvändiga. Usch - låter lite väl filosofiskt. Man kanske blir sådan när man ligger i sin bungalow och vilar med datorn på magen och hör vågornas dynor utanför

4 Olle Q:

Ja. Vad säger mandå, när en undersökning visar att en fjärdedel av de som inte för så länge sedan var unga och formbara kan tänkas "styras av en stark ledare som inte behöver bry sig om riksdagen eller val"?

Man blir skrämd, det handlar om 18-29-åringar.

Ganska nyligen födda med 100 språk.

Kommentera här: