Hur gör man????

I julas fick jag en jättefin present av mina tre barn som jag inte har hunnit använda för än idag. Men idag fick det bli...och det har ställt till lite praktiska bekymmer.
Jag skulle för första gången i mitt liv få gå till en salong och få manikyr och långa, blanka, fina naglar på mina fingrar.
Jättetrevligt och lärorikt. Vilket konsthantverkt det är. Om ni bara visste hur många lager som ska läggas på, slipas och lackas.
Nu sitter de där....och mina händer blev som nya.
Men greppet att ta, sättet att arbeta blev helt nytt. Hur gör proffsen när de ska hacka en lök, skala en morot och öppna alla förpackningar när naglarna sitter ivägen???? Ja, inte vet jag.
Så nu sitter jag här vacker, men handikappad och knappar in bokstäverna med bredaste punkten på mitt finger. Skynda långsamt är mitt nya motto.

Granne med Selma

I kväll har Affärsnätverket Julianorna och Clarorna från Årjäng varit på besök hos Granne med Selma....som är just granne med Selma Lagerlöfs Mårbacka. Sussie Eklunds affärsidé är att ha kafferep med hembakade kakor och kaffe. Inte som ett vanligt café. Snarare kan grupper boka sig, det går att delta i kurser som hon anordnar, möhippor, dop och mycket mer.m Hon blev liksom företagare av en slump för att hon startade en blogg. Kafferepet serverar hon med en berättelse i stallet. Från att ha varit ett gammalt stall med plats för femton hästar till att idag vara en plats att njuta av ett möte med andra människor, en kopp kaffe och lite hembakat. Inspirerande. Du kan läsa mer om Sussie på hennes inredningsblogg - http://grannemedselma.blogspot.se/

Mot Enduro Em i Italien

Amanda siktar verkligen imponerande högt. Hon är ganska ny inom sporten sedan hon bytte från fälttävlan i häst för några år sedan till att köra enduromotorcykel i skogen. Hon siktar på att vara topp fem i Sverige, och på senaste SM i Östersund knep hon en hedrande femteplats. Om några veckor åker hon till Bussi Sul Tirino i Italien för att göra upp om den första EM-deltävlingen. Där ska hon vara i en hel månad för att träna och tävla. Under vardagarna går hon annars sista året på Sportfiskeakademien i Forshaga. De3 stöttar henne helhjärtat i satsningen och ser till att hon kan anpassa sina studier så att hon ändå kan tävla och träna i topp. Vad tror n om det? Hundra kilo motorcykel mot sextio kilo Amanda på tuffa banor i skogen. Starkt säger jag.