Solvarma bär

 
 
Denna sommar har det funnits alla chanser i världen att njuta av värmen. Maj...helt underbart...juni..varmt och skönt.
Juli har varit som en resa tillbaka till förr då höhässjorna och jorden luktade solvarmt och dagarna aldrig ville ta slut. Så mycket hallon har vi inte haft på länge. Säsongen har precis börjat och vi har redan plockat 50 liter.

Norra Europas största

 
 
Den finns i Båstnäs i Årjängs kommun. För att komma dit får man åka till världens ände på riktigt. När man väl har kommit till bilkyrkogården möts vi av detta: Titta gärna. Att köpa går bra. Om du öppnar en bildörr, stäng den igen så att nästa besökare får samma upplevelse som du. Efter 30 inbrott detta år har jag fått nog. Därför har jag gillrat fällor i husen. Om du fastnar, eller dör - det skiter jag i. Och kom ihåg......på denna plats kan ingen höra dig skrika.

Serverat vid sjön Östen

White Guide är den svenska motsvarigheten till Guide Michelin. Det krävs för att hamna där. I Töcksfors finns en av de några - Water side Restaurant. Töcksforsingen och mannem från Lemmington i England, Helen och Matthew, har båda chefat i köken på lyxkryssaren Queen Mary´s finaste restauranger. Tills de en dag hittade huset vid vattnet i Töcksfors då hade de gungat färdigt på vågorna. Själv funderar jag på att bjuda min Jorma på denna restaurang när vi har bröllopsdag lite senare i år. Maten var extra-extra.