Med silver i händerna

Går det att få till det mesta...bara det inte blir för blankt och fint för då blir det tråkigt. Det är precis som med allt annat det måste finnas kontraster,som han sa Johannes Ittens. Han tillhörde Bauhausskolan på 20-talet och menade att kontraster skulle ligga till grund för all kompisition. Ljus - mörker, mycket - lite, kvalitet, kvantitet. Till och med det som inte ögat ser, simultankontrast. Men det är en annan skola det.

Behöver jag säga att jag gillar att arbeta med silver.

Silver är ett skönt material

Silver är så medgörligt. Och så roligt att arbeta med.
Jag har alltid undrat varför det är så att en del människor, eller alla,
föds med en lust att skapa. Det rör sig hela tiden något projekt som vill genom huvudet och ut genom händerna. Från det man vaknar på morgonen till dess att huvudet ligger på kudden. Ja...till och med då fortsätter det. Frågan är bara vad man ska göra med det...för i vårt samhälle är det få som klarar att leva på sitt skapande.

Underhållning i sjukstugan

Jag vill inte på något sätt vara gnällig...men finns det ingen ände på alla baciller som sitter hukade bakom buskarna och vill hoppa på mig. En månads förkylning och nu en veckas magsjuka. Jag börjar tro att livet ska vara så här jämngrått. När jag kröp omkring på golvet förra helgen och kved fick jag trots allt lite underhållning....tre älgar som åt i kapp på mina plommonträd. Nu är det slut på sjukandet...nu väntar nya tag, nya tider, solsken och ljus i mitt liv.