Lär något nytt varje dag

– Shukrani, sa jag till Anne från Kenya, när jag tog emot romansallad, lök och morötter som tack för skjutsen hem. Shukrani betyder"tack" på hennes språk swahilii och det var också en gåva eftersom mitt mål är att lära mig något nytt varje dag - om än så litet.

Skåneland...igen

Ner till vackra Skåne igen för att lämna en häst och en dotter på Uggletorps Gård utanför Ängelholm, och för att hämta en häst och en dotter på Hagebys Gård i Lund. Det var både lättnad och magont. Inte för att tjejerna har jobbat, och ska jobba där en månad. Nej, det handlar mer om att hästarna i Skåne får stå mellan 20 och 22 timmer per dygn i sina boxar. När e är ute är det i minimala hagar som mer liknar remsor av land. Minimal utevistelse i minimala hagar med minimal möjlighet till att utföra alla sina gångarter fritt. Något att tänka på nästa gång man ser en fin häst på en tävling i de högre klasserna.

Skruvstadvarvet 2012


Så gick startskottet. 73 tävlande på de tre sträckorna 21, 42 och 84 kilometer landsväg. Skruvstad IK Cykel var arrangörer och för de allra flesta var det första gången de hittade ut i skogen utanför Grums. Det spännande var att de kom från Vänersborg, Bengtsfors, hela Värmland och söderöver. Eftersom det är ett motionslopp får vi inte publicera resultatlistor, enligt Svenska Cykelförbundets regler, men snabbast på 84 kilometer blev Skruvstadcyklisten Mattias Olsson. 2 timmar och 13 minuter. Förövrigt var detta ett lopp för alla och i mål kom förståndshandikappade, högravida med bara två veckor kvar till födseln, elitcyklistena och damen med cykelkorgen. Själv var jag med som nöjd arrangör.