Experiment på lumppapper

Jul, nytt kök och skidsnö i massor - då kan man inte tycka annat än att livet är bra. Men innan dess ägnade jag sex veckor till att bär ut...och in...byggmaterial. För att förgylla tillvaron la jag lumppapper på golvet, lackade och målade. Just nu tränar jag på att måla klot och sfäriska former. Inte alls enkelt.

Trött på att frysa

 
Just idag...så här dagarna före vintersolståndet...är jag evigt trött på mörkret och på att frysa. Kan inte någon fixa snö så jag får åka mig varm. Eller varför inte en månads sommarvärme. Nehej...inte det. Då får jag väl måla mig varm. Fram med pensel, block och färg.

Som en svart-vit blyertsteckning

Livet i Portila är idag som att leva i en teckning. Allt går i svart, vitt och grått. Fantastiskt vackert. Livet går just nu i dur och mycket beror et på att jag var på kursen Skissteknik vid Karlstad universitet i går. en kväll med bara skissande och croquisteckning. Dessutom ett kök som börjar bli klart. Inga fler köksluckor som faller ner, inget golv som torkar isär och fram för allt en spis som fungerar. På söndag ska vi invigningsbaka i köket och den som har vägarna förbi är välkommen å en fika.