Korsetter på von Echstedtska gårdenUnder helgen körde jag ner Elina och hennes häst Lizton till Skåne. Där ska de vara på praktik under en månad.
Mocka boxar, fordra hästar, bära halm, longera hästar för mat och husrum under fyra veckor. Vad som driver hästtjejerna vet jag faktiskt inte. Kärleken till hästen kanske.

På vägen hem från vackra Skåne-land svängde jag in i Kila...i Säffle kommun...för att titta på den fantastiska utställningen av Ove Harder Finseth "Glansen vid hjärtat - Glöden i rummet". Det är han som har designat Mette-Marits brudklänning i Oslo. Här har han skapat en korsett för varje rum i den gamla 1700-tals karolinergården.
Ett ord gäller - fantastiskt.

Dessutom lyssnade jag på aftonmusik på tunet. En stråkkvartet som spelade musik och herrgårdsdansare som dansade så att jag skulle förstå hur det kunde vara på 1700- och 1800-talet på denna gård. Historia ska upplevas med alla sinnen, säger Khäty Nilsson, intendent för Värmlands Museum och på von Echstedtska gården.

True friends

Inte kan jag cykla, inte kan jag plocka av de sista vinbären och inte vill jag jobba.
Fortsätter regnet att ösa ner från himlen vill jag just ingenting - men måla det vill jag.
Men precis som vanligt gör jag allt hellre än bra bara för att det är kul.
Vad gör du just bara för att det är kul?

Barn som letar mask

Tänk för 22 år sedan flyttade vi från Karlstad till landet för att vi ville har barn som letade mask, rullade sig i leran, plockade sniglar och trivdes med att upptäcka det lilla. det fick vi.
Men jag flyttade inte till landet för att få en fet katt som lever på slamsorna av det viltkött som husmor slänger ner på golvet. Titta på Simpson - detta är vad jag fick! Men jag älskar min katt trots att att ser ut som en padda.