Maud Olofsson slutar....

Istället blir hon rådgivare åt Hillery Clinton i Vita Huset.
Näringsminister Maud Olofsson har i dagarna blivit tillfrågad av USA:s utrikesminister Hillary Rodham Clinton att ingå i det nytillsatta råd kring kvinnors företagande och ledarskap som USA:s regering nu inrättar. Som rådgivare kommer Maud Olofsson att bistå i såväl policyfrågor som strategiarbete och förslag som syftar till att stärka kvinnors företagande och ekonomiska position i USA och världen.
- Jag är både stolt och glad att vårt arbete för att stärka och främja kvinnors företagande har uppmärksammats internationellt. Det är viktigt att politiska ledare ser till att frågan kommer högre upp på dagordningen, det är avgörande för både tillväxt och jämställdhet. Jag hoppas kunna bidra med kunnande, erfarenheter och inspiration, säger näringsminister Maud Olofsson.

Mesta ambassadör 2011

I fredags var jag på höstens nationella konferens för alla 880 ambassadörerna för kvinnors företagande. Vi var i Stockholm på Folkets Hus och fick lyssna på lysande föreläsningar under hela dagen. Under eftermiddagen uppmärksammades de ambassadörer som varit ute på flest uppdrag under året och sedan vi startade år 2008.
JAg vet faktiskt inte om det är bra eller dåligt...men jag var en av de tre som näringsminister Maud Olofsson kallade upp på scenen. Endera är det bra för att vi kanske är bra förebilder för andra och smittar av oss. eller så är det dåligt för att vi är de tre i landet som lägger så mycket tid på att smitta av oss på andra istället för att ägna den tiden åt att göra affärer och tjäna pengar.
Men på en skala på ett till tio så är det mycket roligare att lyfta andra och vara smittsam än att ha lådorna fulla i pengar. Så jag är nöjd och stolt.

Sliperiet i Borgvik

För er som ännu inte har sett sommarens utställning i Borgvik - missa för guds skull inte den!!
Den håller på september ut och är helt magisk. Oskar Magnussons vision är att stadsborna ska få åka ut till landet och uppleva det vackra i Borgvik. Och vi lantisar ska få storslagen konst levererat till oss där vi bor. På så sätt får alla nytta av det. Och han lyckas verkligen.
Ernst Billgren, fotografen Severus Tenebaum, Jonatan Ahlmarks akvareller, Rolling Stones gitarrist Ronnie Woood, Johan Rehborgs foton och Kosta Bodas fantastiske glaskonstnär Kjell Engman.
Kjell Engman visar sina magiska verk och har själv skapat musiken till. Det finns bara ett ord - magiskt.