Ett barn föds med 100 språk

och berövas 99, sa italienaren Loris Malaguzzi.
Är inte det förfärligt?
Att vi inte tillåter barnen, eller oss själva, att var just det där nyfikna utforskande barnet vi föds till.
I går när vi var på företagarmässan stötte vi på flera barn som inte hade tagit i jord, inte planterat frön och inte visste vad blomkålen var som vi bjöd på. Och det är definitivt inte barnens fel. Det borde ju rimligtvis vara fel på oss vuxna som begränsar världen för dem.

Mälarbanan är klart

Yepp...
Så är det. I dag skriver vi på kontraktet för att mäta utbyggnaden av Mälarbanan.
Järnvägen ska breddas och göras dubbelfilig för att ge plats åt mer trafik. Mälarbanan går från Stockholm, via Enköping och Västerås. Norr om Mälaren och fram till Örebro.
Då vet vi vad vi ska göra de närmaste åren.

 


Företagsmässa på Vålbergsskolan

I går var en intensiv dag. Jag, Susanne Nyberg Sundqvist, Syster Sara och hennes Bengt och Kristin Andersson (som du ser på bilden) som driver Träd & Gård Karlstad var med på den företagsmässa som Vålbergsskolan arrangerar i samarbete med Företagargruppen Vålberg varje år.
Krisitin och gänget planterade blommor och frön med barnen. Själv stod jag med Susanne och förklarade vad vi arbetar med. När Susanne sa att hon har hand om företagens alla papper, pengar och skatter blev det något tomt i blicken. De förstod inte vad det var riktigt. Att plantera blommor det förstod de där emot. Det var ivriga fingrar som petade ner frön i krukor och penséer i planteringsurnorna utanför entrén. En del barn hade aldrig haft händerna i jord så det var lite spännande.
Man kan säga att vi alla var där som ambassadörer för kvinnors företagande.
Och vi ville inspirera, synliggöra, förändra och sprida kunskap om hur det är att driva ett företag.
Kul...kul....
På kvällen - ett låångt möte med Affärsnätverket Julianora. Denna kväll var det mycket att avhandla där vi satt i Mimmi Designs härliga lokaler.