Nytt kvinnligt nätverk i Värmland

Året 2010 inleds med ytterligare ett nätverk för kvinnors företagande i Grums.
Det finns tidigare 18 nätverk i länet som samarbetar och de nybildade Julianorna kommer att täcke ett område där företagandet verkligen behöver belysas.

Igår samlades vi hos Rosie Han som bland annat driver kinarestaurangen Cheers.
Ja...jag sa bland annat för hon och hennes man gör så mycket mer. Hon har tidigare varit försäljningchef på ett läkemedelsbolag i Nanjing (Kinas andra huvudstad) med 30 000 anställda. Han är tidigare forskare inom IT vid Uppsala universitet.

Tänk att det ska behövas en kines från Nanjing innan någon säger: – Vi vill sätta Grums på världskartan och visa allt det fina kommunen har att bjuda på. Kineser i allmänhet vet vad Vänern är. Nu kommer de snart att veta ytterligare en ort i Norden - Grums

Jag har alltid funderat på varför genomfartsgatan titt som tätt är fyllt av kineser och indier. I kväll fick jag svaret.
Rosie och Fei arrangerar resor för offentlighetspersoner från hela Kina. De planerar resorna, innehållet och sköter guidningen. När behovet uppstod av ett matstopp på vägen melan Oslo och Stockholm blev lösningen att köpa en restaurang i Grums och servera "riktig" kinamat.
Nu vill de samarbeta med andra företagare i Grums för att visa vad kommunen har att erbjuda.
Entreprenörer som vågar tänka utanför ramarna är häftigt.

Kommentarer:

1 Olle Q:

Äla,



Vad positivt det är att höra om alla dessa kvinnliga nätverk.

De behövs, ju fler dess bättre för hela vårt land, det går inte att förlita sig till storindustrier och basnäringar längre, de små som samlas är vår framtid.

Grattis.

Rosie Han är väl bara en i mängden av invandrare som visar att de inte bara är välkomna till vår kyliga hörna utan också är företagsamma och driftiga.

Olle Q



2 Inger Fritiofsson:

Detta var verkligen häftigt!

Som född i glesbygden vet jag precis hur detta är, man kan inte komma med några nya farliga idéer som ortsbo. De inflyttade möttes också med skepsis förr, men jag tror att landsbygden numera har vaknat till och insett att man är en del av Världen. Det går inte att isolera sig längre. Bara för att människor är olika oss, betyder det inte att de är farliga :-)

Kommentera här: