Kung Bore biter sig fast

Jaha..ännu en köldknäpp.
Solrosfröna går åt med en rykande fart.
Dubbla täcken på de rakade hästarna och katterna vägrar att gå ut.
Gammelkatten Maja har legat i bastun i två månader nu. Bastar vi, som vi gjorde i kväll, då flyttar hon  ner på golvet. Ut ur värmen går hon inte.
I fredags var jag och Jorma på Karlstad Stadsteater. Vi såg Svinalängorna, efter Susanne Alakoskis bok.
Intressant eftersom Jorma kände igen sig i mycket bland kompisarnas familjer. Fattigdomen, familjer som tvingades att lämna kvar barnen i Finland och tvånget att arbeta dubbla skift för att få det att gå ihop...det kände han igen i sin egen familj. Ingen av oss vill byta till oss ett liv som de hade.

Nytt kvinnligt nätverk i Värmland

Året 2010 inleds med ytterligare ett nätverk för kvinnors företagande i Grums.
Det finns tidigare 18 nätverk i länet som samarbetar och de nybildade Julianorna kommer att täcke ett område där företagandet verkligen behöver belysas.

Igår samlades vi hos Rosie Han som bland annat driver kinarestaurangen Cheers.
Ja...jag sa bland annat för hon och hennes man gör så mycket mer. Hon har tidigare varit försäljningchef på ett läkemedelsbolag i Nanjing (Kinas andra huvudstad) med 30 000 anställda. Han är tidigare forskare inom IT vid Uppsala universitet.

Tänk att det ska behövas en kines från Nanjing innan någon säger: – Vi vill sätta Grums på världskartan och visa allt det fina kommunen har att bjuda på. Kineser i allmänhet vet vad Vänern är. Nu kommer de snart att veta ytterligare en ort i Norden - Grums

Jag har alltid funderat på varför genomfartsgatan titt som tätt är fyllt av kineser och indier. I kväll fick jag svaret.
Rosie och Fei arrangerar resor för offentlighetspersoner från hela Kina. De planerar resorna, innehållet och sköter guidningen. När behovet uppstod av ett matstopp på vägen melan Oslo och Stockholm blev lösningen att köpa en restaurang i Grums och servera "riktig" kinamat.
Nu vill de samarbeta med andra företagare i Grums för att visa vad kommunen har att erbjuda.
Entreprenörer som vågar tänka utanför ramarna är häftigt.

Det var tunga timmar....

...på spåret i kväll också. Bra glid men inget fäste. Ingen fästvalla....klister....???
Nej, nu var det ju så att Jorma tog med vallar-boxen till Härnösand. Vad han ska med den till när han går på hockey har jag inte riktigt förstått än.
I morgon ska jag gå till lilla syster Yster och låna hennes.