Skön lördag....

Hästarna ut...en promenad bort till gården för att se hur mina föräldrar ser ut. Det var ett tag sedan sist nu.
Har börjat att betsa trappen i den nya delen av huset. Valnöt är färgen som gäller. Samma färg som golvet på övervåningen. Nu jobbar vi stenhårt för skumpa och morotsstavar och en invigning till nyår.
Kvällen hos goda vänner med så mycket god mat att jag just nu står upp och skriver.
Jorma är i Kiruna och hälsar på sonen Markus. Hästtokiga Sofie är i Stockholm och njuter av Stockholm Horse Show och shopping av hästprylar. Elina...slapparhelg.

Nätverksekonomi

Tja...det blev ju en dag av den här dagen också.
Idag har jag lärt mig hur ett litet enmansföretag kan gå från att vara just ett litet enmansföretag till att bli ett internationellt företag i anti-age-branschen med hjälp av nätverksekonomi.
Tanken är amerikansk...riktigt amerikansk.

Det går ut på att att försäljare värvas och får i uppdrag både att själva sälja företagets produkter samtidigt som de också värvar nya försäljare.
Detta ska på sikt ge mycket pengar och ekonomiskt oberoende.

Men hey....är inte det så som en riktig pyramidverksamhet ser ut?
En sådan där 99 procent förlorar på att en procent ska roffa åt sig 59 procent av företagets utdelning.

Efter denna intervju...ett fantastiskt hemlagat julbord på Ritzmans i Gräsmark.
Köttbullarna var hemtrillade, lutfisken var hemlutad, syltan var hempressad och korven var stoppad i huset.
Nästan som mammas jätte goda, hemlagade mat. Gjord på de hemodlade grönsakerna, den hemslaktade grisen, det hembakade brödet och den nyskjutna älgen.
Hejja mamma för all din riktiga och goda mat....så här i grisskandalens tider.

Svensk Köttinformation

När debatten rasar , inte bara i Danmark utan nu även i Sverige , kring produktionen av köttproduktion hävdar Svensk Köttinformation att "Svensk kött kan man lita på" och att "Svenska grisar har knorr på svansen".

Ja...det är frågan det...har de någon svans kvar att ha knorr på, eller är den bortbiten av någon av de andra åtta grisarna den står tillsammans med på sin lilla tio kvadratmeters yta.
Kanske är det dags att ta sig en funderare på vad vi egentligen stoppar i oss.