Gud har bönhört ossÄntligen.
Igår blev Markus XBox360 överhettad och blev svart.

Just nu sitter han och läser Liftarens guide till galaxen (879 sidor) för andra gången.

Tack Gud...om du nu finns.

Playan vid Inre Hamn i KarlstadI tre dagar ska jag hjälpa Kristin....du vet hon med trädgårdsföretaget Träd & Gård....att rensa och vattna det vi planterade tidigare i sommar vi de nybyggda lägenheterna vi Inre Hamn i Karlstad.
Ett fint jobb för en informatör, webbredaktör under sommarledigheten.
Vissa saker gör man bara för att det är sååå roligt.

Det är ett riktigt fin-jobb. Resna...prata med folk och vattna. Lägenheterna är som att komma till andelslägenheter i Spanien....fast det är playan i Karlstad. Nytt...fräscht....vid vattnet....nära till stan...den nyöppnade kvarterskrogen Jästen runt knuten. Tja...vad mer kan man begära om man nu nödvändigtvis ska bo i stan.

Av alla människor så träffar jag min gode vän...och tidigare kollega från Karlstad Turistbyrå....Karl-Åke Nordkvist där.
Nämän...klart att han bor i en av de vackra lägenheterna som vetter mot vattnet. Språkmagistern på Lundsbergs internat har en bedårande utsiktöver Karlstad, med en balkong som kröker runt hörnet av huset. Design har han alltid varit en klippa på.

Efter att ha sällskapat mig i vattningen i en och enhalv timme fortsatte vi samtalet över en kopp kaffe i hans våning.
Vi hade ungefär tjugo år att diskutera...och som alltid med goda vänner så var det precis som vi sågs igår.

Han bor i lägenheten längst upp till höger i huset rakt fram. Port koden är......hemlig.

Röjning vid hormon-torpet


När jag var gravid med Elina (som nu är 14 år) skulle jag ner till antikhandlaren och köpa en hallspegel och ett hallbord.
När jag kom hem hade jag köpt ett torp. Detta torp som du ser på bilden.

När jag på kvällen pratade med Jorma, som då bodde i Stockholm, frågade jag lite försiktigt vad han hade för sig på fredag.
- Nja...ingenting speciellt. Varför undrar du?
- Joo...jag tänkte höra om du vill med och titta på hus.
- Hus?? Jasså...vem är det som har köpt hus? frågade han då.
- Jooo....deeet...äär..vi....
- Va?? 


Ja...så blev det att vi köpte ett hus till.
Vi har byggt om och byggt ut detta torp i omgångar mest hela tiden. Och när det inte har varit under byggnation har vi hyrt ut det . Det har funkat bra...förutom att sista hyresgästens bekanta slog sönder huset totalt en natt när hon jobbade. Snacka om bra kompisar. Så nu är det under totalrenovering igen...och denna gång har min egen "Ernst Kirschsteiger" fått klorna i torpet. Voi...voi...voi...

I vilket fall som helst var det dags att ta ett tag med röjsågen och klippa gräset. Där försvann min dag i ett nafs.
Om du inte visste det så är det ungefär samma tillfredstälelse att röja som att dammsuga. Det blir så grannt...så grannt efteråt.